неділю, 7 березня 2010 р.

Жахи ''насильницької українізації'': аж на трьох телеканалах з 12-ти звучала мова Бандери!

Жахи ''насильницької українізації'': аж на трьох телеканалах з 12-ти звучала мова Бандери!

Минулої середи між 22.00 та 22.20 я здійснив моніторинг дванадцяти українських телеканалів. Лише на трьох з них звучала українська мова: на 5-му та СТБ йшли новини, а на Першому національному – трансляція олімпійських змагань. "Тет" частував глядачів інтелектом Нагієва, на ТРК "Київ" Гордон розмовляв не пригадаю з ким російською, решта ("Інтер", "1+1", ICTV, "Новий", TVi) показували російськомовні хто серіал, хто просто фільм. Те ж саме – ТРК "Україна", де методом вибіркового "тику" лише за тиждень мені вдалося-таки піймати хоч щось, що йшло українською.

Для чого це я пишу?

Хочу звернути увагу нового керівництва держави, всіх захисників прав російськомовних громадян на оце кричуще неподобство. Одночасно аж на трьох!!! каналах з 12 перевірених безперешкодно лунала мова Бандери. Хіба це не свідчить про те, що, незважаючи на результати другого туру, в Україні й досі триває насильницька повзуча українізація, і навіжені українські націоналісти своєю мовою цинічно ріжуть слух багатонаціонального народу України. Такого кричущого порущення прав людини годі де й шукати.

Ще жахливіша ситуація скалалася в сфері друкованих ЗМІ. Уявіть собі, що й досі аж 13,5% річного накладу журналів виходить українською, україномовною є майже кожна десята книжка з тих, що продаються на Україні.

І зовсім нетерпима та неприпустима ситуація склалася на газетному ринку: в річному накладі газет, навіть уявити страшно, україномовні склали майже 29%, в той час як наклад російськомовних газет недотягує навіть до 70%.

Таку ситуацію слід негайно виправляти, аж до тотального задоволення прав російськомовного населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар